Tokion kaupunginosaoppaat, osa 2: Daikanyama, Meguro ja Ebisu

Daikanyama, Meguro ja Ebisu ovat naapurikaupunginosia, joihin harvempi turisti eksyy ensimmäisellä Tokion vierailullaan. Kannattaisi! Seuduilta löytyy historiaa, tyylikkäitä kauppoja ja outoja museoita.

 Tervetuloa blogini Tokion kaupunginosaoppaat -sarjan toisen osan pariin! Osia on luvassa reilut viisi, jotka kokoavat yhteen pakko-nähtävyyksiä ja hiljaisempia helmiä, joihin olen reissuillani törmännyt.Tällä kertaa luvassa on sarjan sekavin setti – naapurikaupunginosat Daikanyama, Meguro ja Ebisu. Alueelle voi unohtua seikkailemaan päiväksi jalkaisinkin, mutta liikkumista helpottaa hypätä välillä metron tai bussin kyytiin.

Sarjan aiemmat osat:
Tokion kaupunginosaoppaat, osa 1: Shibuya

Luovaa luksusta: Daikanyama

Daikanyama on kuin Tokion Punavuori - paljon tyylikkäitä pikkukauppoja, jotka näyttävät trendikkään vaivattomilta. Tuotteisiin on juuri haksahtamaisillaan, kunnes tajuaa vilkaista hintalappua, joka meinaa saada budjettituristin pyörtymään.Daikanyaman yleistunnelma on kuitenkin hyvin erilainen, kuin Diorin tyyppisiin klassisiin luksusmerkkeihin keskittyvässä Ginzassa tai Omotesandossa. Moni on verrannut aluetta New Yorkin Brooklyniin. Daikanyama on ikään kuin se vähän kapinallinen pikkusisarus, jolla kuitenkin riittää vanhempiensa rahaa tuhlattavaksi.Kaupoista mainittakoon vaivatonta luksusta edustava Minä Perhonen, joka tekee klassisen minimalististisia vaatteita ihanilla kuoseilla.

Kauppavinkkejä:
https://www.newsweek.com/best-shops-tokyo-daikanyama-1446874
https://www.timeout.com/tokyo/shopping/the-best-shops-in-nakameguro-and-daikanyama

> Lähin metroasema: Daikanyama

Syö: Bombay Bazar

Daikanyamassa sijaitsevassa kellariravintolassa on viihtyisää kansainvälistä tunnelmaa eriparihuonekaluineen. Ruokalistalta löytyy pizzaa, pastaa ja japanilaisia curryjä. Kasvisvaihtoehtojakin on kiitettävästi.Söin currya ja fetasalaattia ensimmäistä kertaa pariin kuukauteen. Suolainen juusto ja tuore basilika maistuivat taivaalliselta kuumana hellepäivänä.

> Osoite: 20-11 Sarugaku-chō / Arvioita mm. täällä.

Kirjojen ystävälle: Daikanyama T-site

Ehkäpä koko Tokion paras kirjakauppa on Tsutaya Booksin valtava keskittymä Daikanyamassa. Se koostuu useammasta rakennuksesta, jotka pitävät sisällään mm. harvinaisen viihtyisän Starbucksin. Kirjojen valikoima on loistava, erityisesti taide-, harrastus- ja matkakirjojen osalta, ja ilahduttavan iso osa niteistä on englanniksi. Vaivattoman tyylikkäästä liikkeestä löytyy myös ihanaa pikkutavaraa. Jouduin repimään itseni ulos, etten tuhlaisi kaikkia jenejäni matkakirjoihin ja lehtiin, joita en edes osaa lukea.

> Osoite: 17-5 Saragaku-chō. / Lähin metroasema: Daikanyama.

Historiaa: Kyuu Asakura House

Vuonna 1919 erään valtiomiehen kodiksi rakennettu talo on avattu museoksi, johon on naurettavan pieni sadan jenin pääsymaksu. Talossa voi samoilla tatamilattiaisissa huoneissa, aistia tyhjien huoneiden minimalistista luksusta ja tuijotella ympäröivään pieneen puutarhaan.Jos et ole koskaan vieraillut japanilaistyylisessä talossa, tämä on hyvä vaihtoehto! Tai muuten vain kiva paikka rauhoittumiseen.

> Osoite: 29-20 Sakuragu-chō / Sisäänpääsy aikuiselta 100¥.

Koe: Meguro-gawa

Kirsikkapuiden reunustama joki on erityisen suosittu sakura-lokaatio, mutta muulloin sen rannoilla on ihanan rauhallista. Löytyy sieviä (ja tyyriitä) pikkuputiikkeja, viihtyisiä kahviloita, erikoisoluthuoneita ja ruokapaikkoja. Viihtyisä on 1960–70-luvun kirjoihin keskittyvä Cow books, jossa on ehkä kallein ja hipsterein antikvariaatti, jossa olen koskaan ollut. Ja jos sarjakuvahahmo Ressu kiinnostaa, alueelta löytyy suosittu Peanut-kahvila.

Itse haluan ensi kerralla testata Delifuciouksen, joka on entisen sushikokin perustama hampurilaispaikka. Listalta löytyy mm. kalaburgereita ja ankerias-hodareita.

Lue lisää: Hanamin juhlintaa Tokion Meguro-joella

> Lähin metroasema: Naka-Meguro

Muut kehuvat: Meguron pienet temppelit

Meguron suunnilta löytyy kuulemma monta hienoa temppeliä, joista olen onnistunut kävelemään ohi. Näitä pitää ehdottomasti päästä tutkimaan seuraavalla visiitillä!

Lue lisää: https://tokyo.for91days.com/the-temples-of-meguro/

Syö: Afuri

Trendikäs ja asteetta terveellisempi ramen-ketju, jonka listoilta löytyy myös yksi vegaaniversio. Ravintolat Ebisussa ja Naka-Megurossa.

Lue lisää:6 × vegaaniramenravintola Tokiossa

> Nettisivut täällä.

Muut kehuvat: Meguron parasiittimuseo

Kauhistuttaako loiset, joita ehkä saat raakaa kalaa syödessäsi? Älä tule ainakaan tänne! 1953 perustettu Meguron parasiittimuseo kauhistuttaa kävijöitään mm. 8,8-metrisellä lapamadolla, joka löytyi nelikymppisen jokohamalaismiehen sisältä. Museo on muuten kuulemma edelleen maailman ainoa loisiin keskittyvä museo.

> Osoite: 3-1-1 Shimo-Meguro. / Ilmainen.

Yksille: Ebisu Beer Hall

Yebisu on vuonna 1890 perustettu japanilainen olutmerkki, joka otti inspiraationsa saksalaisista lagereista. Koko Ebisun kaupunginosa on ottanut nimensä panimon mukaan. Valtaosalla Yebisu Garden Palacen kauppoina ja ravintoloina toimivista rakennuksista onkin historiaa panimon rakennuksina.

On vaikea sanoa, onko Ebisusta löytyvä paikka museo vai harvinaisen hieno oluthuone. Tarjolla on panimokierroksia, tastingeja (lasillinen 400¥, kolme pientä maisteluannosta 800¥) sekä pieni galleria, jossa voi tutustua oluen historiaan.

> Osoite: 1-20-1 Ebisu. / Panimokierroksen paikat pitää varata erikseen, galleria on ilmainen.

Koe: TOP Tokyo Photographic Art Museum

Tokion tärkein valokuvataiteen museo sijaitsee Ebisussa. Vaihtuvia näyttelyitä löytyy kolmesta kerroksesta – katselin mm. maailman lehtikuvakilpailun vaikuttavaa satoa. Mutta näin meidän kesken, Tukholman Fotografiskan voittanutta ei vieläkään ole tullut vastaan.

> Osoite: 1-13-3, Mita, Meguro-ku. / Tämänhetkiset näyttelyt voi tarkistaa täältä. / Lippujen hinnat n. 500¥–1000¥.

Muut kehuvat: Institute for Nature Study

Miltä kuulostaisi luonnonsuojelualue keskellä Tokiota? Jos lähtee Ebisusta vielä hieman kauemmas, pääsee vuonna 1949 perustettuun puistoon. Naapurista löytyy myös Tokyo Metropolitan Teien Art Museum, jonka art deco -tyyliset rakennukset ovat peräisin vuodelta 1933.

Lue lisää:https://www.japan-guide.com/e/e3044.html ---

Unohtuiko listalta joku alueen helmi? Vinkkaa kommenttiboksissa!

Seuraa matkojani Instagramin storyistä ja profiilin highlighteista: @iidaeli.Tätä blogia voit seurata Facebookissa Iida in Translation,blogit.fi:ssä ja Bloglovinissa!

Previous
Previous

Tokion kaupunginosaoppaat, osa 3: Tokyōn alue ja keisarillinen palatsi

Next
Next

Tokion kaupunginosaoppaat, osa 1: Shibuya